Saturday, April 27, 2013

Perbezaan ESP dengan soya biasa

Mesti ada yang tahu isu tentang Soya kan.. Ada yang kata boleh menyebabkan kanser, mengganggu sistem kesuburan, membuatkan bayi membesar super-duper cepat (nauzubillah) dan sebagainya..Cerita tentang Soya ni dah lama saya tahu, tapi tadi saya ternampak lagi di facebook.. tu yang teringat ESP.. yela, ESP kan di kategorikan soya..walaupun ESP ni dari soya, ia tak sama dengan soya-soya lain..

Apa yang tak sama? Sumber dari soya, mestilah sama..SALAH tu..

Energizing Soy Protein Shaklee ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk.. Setiap canister 850gm ESP dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Istimewanya ESP Soy Protein:

ESP Soy Protein sangat berkualiti tinggi dan berkesan serta selamat untuk pengguna (selari dengan motto Shaklee)

ESP dihasilkan dari kacang soya yang mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang di proses pada suhu rendah.

ESP mengandungi 9 asid amino penting yang diperlukan dan tak dapat dihasilkan tubuh manusia.

Protein soya non-GMO ESP Shaklee dihasilkan dibawah Identity Preserved Program (IPP) yang mana kacang soya dipantau dari proses menanam hingga pemprosesannya.

ESP juga rendah lemak, bebas lakstosa dan kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah di serap oleh tubuh.

Soya yang digunakan untuk ESP juga di tanam secara organik, bebas gluten, bebas yis, laktosa bebas dan tak mengandungi sebarang bahan tiruan, perisa, pemanis, warna dan pengawet...

Selain itu, soya itu juga dibash menggunakan air, bukan alkohol.. cara pemprosesan ini dapat mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal.. Jadi kita akan dapat rasa sepenuhnya kebaikan soya ESP..

Soya yang digunakan juga telah dibuang 'anti-tyrosine, anti-growth'.

Satu hidangan ESP Shaklee bersamaan dengan 2x daging, 4x telur dan 12x susu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pilihan vitamin untuk semua